top of page
Търсене
  • Biz2Buy

КАК ДА ПОДГОТОВИТЕ ВАШИЯ БИЗНЕС ЗА ПРОДАЖБА

Актуализирано: 30.07.2021 г.

Вече сте взел решение да поставите обява #Продавам #бизнес. Но преди това е важно да решите дали да отделите време и ресурси за подобрения, за да можете да поискате по-висока цена за бизнеса си. Предвид вложеното от вас в бизнеса, заслужава си да определите областите, в които ще предприемете подобрения преди да го обявите за продажба.




1. Опредете областите за подобрение в бизнеса


Решението дали да подобрите дадена област в бизнес е ваше решение. Подобрението би оказало положително влияние върху цената, т.к. по този начин се намаляват недостатъците. В случай, че на всички въпроси по-долу отговорите с „НЕ“, то бизнеса ви се намира в отлично състояние и можете да преминете напред към оценка и предлагането му за продажба.






2. Определете областите, които ще подобрите


Разгледайте тези области, за които считате, че е необходима промяна:

  • Анализирайте колко от тях са критични и влияят пряко както върху размера на исканата цена за бизнеса, и също така са фактор за взимане на решение за покупка от страна на купувача.

  • Преценете дали сумата на разходите за реализиране на подобрението няма да е по-висока от негативния ефект от неговата липса върху цената на бизнеса

  • Преценете дали ще сте в състояние да извършите промяна в рамките на определеното от вас време за подготовка на продажбата


3. Изгответе план за извършване на подобрения


Планът Ви следва да е конкретен, за да можете да сте сигурен, че бюджета, който ще определите за реализацията му, ще ви е достатъчен да приключите с подготовката в рамките на зададения от вас срок.


Важно: Подготовката за продажбата трябва да се извърши конфиденциално! Принципно лицата, свързани с бизнеса не бива да знаят за причината, поради която вие предприемате подобрения. Дръжте тази информация са себе си или в тесен кръг от доверени на вас лица.


Изложената по-горе информация ви допада, но искате да научите повече за това как да подготвите бизнеса си за продажба. Заявете безплатно наръчника на #Biz2Buy "Как да продам бизнеса си" и ще намерите още практически съвети как да се подготвите за сделка.


96 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page